4 Şubat 2013 Pazartesi

GALAXY ACE ROOT VE UNROOT İŞLEMİ


Galaxy Ace S5830i Root ve Unroot İşlemi (2.3.6′da Denendi)

Merhaba,
Bu yazımda sizlere Android telefonunda root yetkisi almayı ve unroot işlemini anlatacağım. Kendi Galaxy Ace’m de denedim. Sorunsuz çalıştı. Şuana kadar kullandığım en basit, en sade yöntem. Kullandığım root, unroot dosyalarını da sizlerle paylaşacağım. Sizleri daha fazla bekletmeden anlatımımıza geçelim…
__________________________________________________________________
Başlamadan önce mutlaka okuyun!
Root işlemi sonrasında telefonunuzda oluşacak herhangi probleme karşı sorumluluk kabul etmiyorum.
Ayrıca bu işlem sonrasında telefonunuz garanti kapsamı dışında kalabilir.
Eğer bunları göze alıyorsanız root yapmanızı öneririm…
__________________________________________________________________
Telefonunuzu rootlamak için aşağıdaki adımları uygulayın;
- İlk olarak buradan gerekli root, unroot dosyalarını indirelim. (Kendi uploadım, güvenebilirsiniz. :) )
- İndirdiğiniz dosyaları RAR’dan çıkarın. Arşivden çıkan 3 adet zipli dosyayı sdcarda atın.
- Daha sonra telefonunuzu kapatın. Recovery Menüsünü görene kadar sırasıyla Orta Tuş + Açma Kapama + Ses Açma tuşlarına basılı tutun. Karşınıza aşağıdaki resimde göründüğü gibi bir ekran gelecek. Bu ekranda dokunmatik çalışmaz. Ses açma kapama tuşlarıyla aşağı-yukarı yapıp menü tuşu ile seçiminizi yapacaksınız.
- Bu ekrandan “apply update from sdcard” seçeneğine gelip menü tuşuna basın. Açılan ekranda ClockWorkRec5830i.zip dosyasını seçip menü tuşuna basın.
- Karşımıza yeni bir recovery menüsü açılacak. Bu menüden “install zip from sdcard” seçeneğine girin. “choose zip from sdcard” seçeneğine tıklayıp açılan ekrandan “update.zip” dosyasını seçin. Karşınıza çıkan ekrandan ”Yes – Install update.zip” seçeneğini işaretleyin. Yükleme işlemi tamamlanınca geri tuşu yardımıyla ana menüye gelin ve “reboot system now” seçeneğini seçip telefonunuzu yeniden başlatın.
Bu işlemlerden sonra eğer telefonunuzun menüsüne Superuser simgesi gelmişse rootlama işleminiz başarıyla tamamlanmıştım demektir. :)
Telefonunuza unroot yapmak içinde aşağıdaki adımları uygulayın. ( Root işleminden pek farklı değil. )
- Arşivden çıkan 3 adet zipli dosyayı sdcarda atın.
- Daha sonra telefonunuzu kapatın. Recovery Menüsünü görene kadar sırasıyla Orta Tuş + Açma Kapama + Ses Açma tuşlarına basılı tutun. Karşınıza aşağıdaki resimde göründüğü gibi bir ekran gelecek. Bu ekranda dokunmatik çalışmaz. Ses açma kapama tuşlarıyla aşağı-yukarı yapıp menü tuşu ile seçiminizi yapacaksınız.
- Bu ekrandan “apply update from sdcard” seçeneğine gelip menü tuşuna basın. Açılan ekranda “ClockWorkRec5830i.zip” dosyasını seçip menü tuşuna basın.
- Karşımıza yeni bir recovery menüsü açılacak. Bu menüden “install zip from sdcard” seçeneğine girin. “choose zip from sdcard” seçeneğine tıklayıp açılan ekrandan “unroot.zip” dosyasını seçin. Karşınıza çıkan ekrandan “Yes – Install unroot.zip” seçeneğini işaretleyin. Yükleme işlemi tamamlanınca geri tuşu yardımıyla ana menüye gelin ve “reboot system now” seçeneğini seçip telefonunuzu yeniden başlatın.
NOT: Unroot işlemini denemedim. Büyük ihtimalle çalışır diye düşünüyorum. Eğer çalışmazsa Google’a “Galaxy ace unroot işlemi” diye yazıp aratırsanız gerekli anlatıma ulaşabilirsiniz.
Anlatım tamamen bana aittir.
Alıntı sahibi http://hamdicatal.wordpress.com/ sitesinden alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder